Drömmarnas port

Det finns en en magisk port som kan få alla drömmar att bli sanna, Drömmarnas port. Skulle du våga gå igenom den?

22 november kommer jag att ha två dagars drama för 3 klasser i Svalöv. De går i ettan, tvåan och trean. Det är ett Skapande skola-projekt och uppdraget jag fick var att jobba med genus genom drama. Jag kommer här att beskriva mina förberedelser, min intryck och resultat för alla intresserade. Så häng med på en resa mot dina drömmar.

Just nu skriver och ritar barnen sina drömmar. Det är starten på projektet. Dessa drömmar skickas till mig. Min hypotes är att drömmarna är genuskodade. I dramat den 22 och 23/11 kommer jag att utmana barnen att gå utanför sina ramar. Därför behöver jag elevernas drömmar för att veta hur och vad jag ska utmana hos dem. Här är en grov skiss som berättar hur dramat kommer att gå till.

  1. Dagen före dramats start den 22/11 får eleverna ytterligare ett brev. Nu får de veta att det finns tecken på att porten är hittad. Med en karta om var de hittar delarna.
  2. Dagen efter kommer jag. Vi börjar med att hämta delarna och börjar bygga porten. Självklart fungerar den inte utan det finns ett brev med bland delarna. I brevet berättas en historia om porten och vad porten kan göra/ inte göra. Jag gör en föreställning med spännande historier om portens funktion. Framförallt berättas det HUR man kan få Drömmarnas port att fungera igen. Det är uppgiften och målet med dramat.
  3. Nu utmanar jag barnen under två dagar med kreativa och galna uppgifter dvs allt som behövs för att porten ska fungera på nytt. Det behövs drömlika och galna saker. De kommer att få göra egna danser, sånger. Bygga statyer och göra egna alfabet med sig själva. De kommer att fota och filma, skapa och ha roligt.
  4. Till slut kommer Drömmarnas Gudinna. Eleverna skapar sin egen drömfest och alla får som en avslutning gå genom den fungerande porten.
  5. Dagen efter får de en video där Drömmarnas Gudinna frågar dem vad deras högsta dröm är just nu.
Har drömmarna förändrats på vägen? Vad tror du?
Vill du veta mer om drama? Gå till Drama för barn.
© Fantasiförmedlingen 2011
Annons

En tanke på “Drömmarnas port

  1. Pingback: Hösten 2011 i backspegeln « Fångad eller fri?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s